Ta bort tatueringen med picolaser

Ta bort tatueringen med Picosure. Din Laserklinik erbjuder Sveriges mest skonsamma, effektiva och trygga borttagning av tatueringar. Vår Picosure Laser tar bort alla färger och normalt krävs hälften så många behandlingar än med traditionell laser.

Ta bort tatuering med laser

Ångrar du en tatuering? Då har du kommit till rätt ställe. Med våra låga priser och kraften hos Picosure-lasrarna har det aldrig varit så enkelt och snabbt att ta bort tatueringar.
Att använda en Picosure-laser för din tatueringsborttagning innebär att du behöver färre behandlingar än vad du skulle behöva med gamla Q-switched lasrar, vilket gör tatueringsborttagningen snabb och prisvärd. Om du letar efter en säker, snabb och prisvärd tatueringsborttagning, rekommenderar vi att du bokar en tid hos oss på Din Laserklinik i Falkenberg.

tatueringsborttagning din laserklinik
Din Laserklinik - Falkenberg - Ta bort tatuering med Picolaser

Ett tips för att nästintill eliminera smärtan vid tatueringsborttagning är att använda bedövningskräm. Applicera ett tjockt lager Emla / Tapin och plasta in området 1 timma innan behandlingstiden.

Vid laserborttagning av tatueringar används laserljus för att bryta ner färgpartiklarna till tillräckligt små fragment som kan spolas ut naturligt av kroppen.

Baserat på 100 tals behandlingar med vår Picosure-laser kan Picosure i genomsnitt avlägsna en tatuering på 5 sessioner.

Vi rekommenderar att du väntar minst 6-8 veckor mellan varje behandling för att få det största värdet av varje laserbehandling.

Vad är picosure och varför är det bättre än Q-switched lasrar?

färgerPicosure är den första säkra och effektiva estetiska lasern som använder picosekundteknik. Ultrakorta pulser av energi levereras till huden på bara triljondelar av en sekund. Pikosekundpulsbredden är 100 gånger kortare än nanosekundtekniken som används i traditionella system för tatueringsborttagning.

Kliniska studier visar att Picosure kan behandla mörkare, flerfärgade och komplexa tatueringar mer effektivt, med mer betydande borttagning på mycket kortare tid. Till och med mörka, envisa blå och gröna färger.

Hur fungerar picosure laser tatueringsborttagning?

Vid laserborttagning av tatueringar används laserljus för att bryta ner färgpartiklarna till tillräckligt små fragment som kan spolas ut naturligt av kroppen.
Laserborttagning av tatueringar har länge ansetts vara den mest effektiva metoden jämfört med kemiska och slipbaserade behandlingar.
Traditionella (Q-switched) lasrar som används för tatueringsborttagning bygger huvudsakligen på fototermisk (värme) verkan som levereras till tatueringens pigment och den omgivande vävnaden. Den ultrakorta energipulsen i Picosure går längre än den fototermiska verkan av en traditionell laser genom att skapa en intensiv fotomekanisk effekt som krossar målbläcket till små partiklar som lätt elimineras av kroppen, samtidigt som den omgivande vävnaden lämnas ouppvärmd.

Hur många behandlingar krävs för att ta bort en tatuering?

Varje tatuering reagerar olika på grund av ett antal variabler. Det finns variationer i bläckfärger och deras kemiska sammansättning, djup och täthet i bläckplaceringen, hudtyp och individuella immunsystemfaktorer. Att förutsäga hur många behandlingar en viss tatuering kommer att kräva är en kvalificerad gissning.
Under din konsultation kommer din estetiker att göra en uppskattning av det antal tatueringsborttagningar som behövs för att ta bort din tatuering. Baserat på 100 tals behandlingar med vår Picosure-laser kan Picosure i genomsnitt avlägsna en tatuering på 5 sessioner . I vissa fall kan en tatuering med svart bläck avlägsnas på så få som 2-3 sessioner (och vissa amatörtatueringar till och med på en enda session). Motsträviga tatueringar kan ta upp till 6-8 gånger – men enligt vår erfarenhet skulle dessa tatueringar ta upp till 20 gånger (eller inte kunna avlägsnas alls) med äldre Q-switched lasrar.
Vi tror att vid varje jämförelse av svarta, blå och mörkblå tatueringar som är likadana, kommer Picosure laser hos Din Laserklinik att vara det bästa alternativet för dig när det gäller att ta bort tatueringar.

Hur ofta kan jag återkomma för fler behandlingar?

Att tatueringar bleknar är en långsam process och är beroende av att kroppens immunsystem deltar för att fungera. Vi rekommenderar att du väntar minst 6-8 veckor för att få det största värdet av varje laserbehandling.

Hur ser behandlingen för att ta bort tatueringar ut?

Behandlingens längd beror på storleken på den tatuering som ska behandlas. Behandlingen kan vara så kort som några minuter till över en timme för en mycket stor tatuering. Själva behandlingen består av en serie laserpulser som avfyras snabbt bredvid varandra i ett mönster längs tatueringen. Fläckstorleken är 2-10 mm, beroende på tatueringens storlek och plats. Under laserbehandlingen kan din tatuering bli vit en kort stund. Därefter svullnar den något och kan bli röd, men detta varar vanligtvis bara några timmar. Det är viktigt att hålla tatueringen täckt med salva och ett bandage det första dygnet. Vanligtvis känns det som en mild solbränna och gör inte ont om man inte gnider sig mot den.

Obehaget vid lasertatueringsborttagning beskrivs ofta som ett “gummiband som knäcker huden” men kan variera från kund till kund. Vi gör vårt yttersta för att minimera smärta och obehag så mycket som möjligt. Ett tips för att nästintill eliminera smärtan vid tatueringsborttagning är att använda bedövningskräm. Applicera ett tjockt lager  Emla / Tapin, plasta även in området 1 timma innan behandlingstiden.

Hur ser eftervården ut?

Under laserbehandlingen kan din tatuering bli vit en kort stund. Därefter svullnar den något och kan bli röd, men detta varar vanligtvis bara några timmar. Det är viktigt att hålla tatueringen täckt med salva och ett bandage det första dygnet. Vanligtvis känns det som en mild solbränna och gör inte ont om man inte gnider sig mot den. Mellan dina behandlingar är det viktigt att hålla tatueringen täckt från solen för att förhindra hyperpigmentering (mörkare färg). Du kommer att få detaljerade instruktioner under ditt besök.

Typiska efterbehandlingsinstruktioner är följande:

Använd endast vatten när du rengör området – behandlingsområdet måste täckas 2-3 dagar efter behandlingen.
Raka inte det behandlade området om det finns skorpbildning.
Exponering för sol och solarium bör undvikas under minst 6 veckor efter behandlingen, eftersom detta ökar risken för brännskador och eventuellt pigmentförändringar. Solskydd (SPF 30 eller högre) eller hög skyddsfaktor rekommenderas därefter under behandlingsintervallerna.
Kunderna uppmanas att undvika att använda parfymerade eller alkoholbaserade produkter på det behandlade området tills det är helt läkt.
Kunderna uppmanas också att undvika skador på det behandlade området, särskilt genom idrottsaktiviteter, simning eller varma bad/duschar, under minst 48 timmar efter behandlingstillfället.
Kunderna uppmanas att omedelbart kontakta kliniken om det uppstår några negativa hudreaktioner eller om de har några problem i samband med behandlingen.
Undvik värmebehandlingar som bastu, ångbastu etc. under 7 dagar efter behandlingen.

Din estetiker kommer att förklara instruktionerna för efterbehandling under din konsultation och efter varje behandling.

Din Laserklinik – Falkenberg

M-F: 10:00 – 21:30
Lör: 10:00 – 18:00
Sön: 10:00 – 16:00

HAR DU FRÅGOR KONTAKA OSS HÄR